Saunabarrel by Modis
nlenfrdeites

Wat is een saunabarrel ?

Saunabarrel by Modis® is een tuin sauna in de vorm van een barrel (=ton). Door de ronde vorm stapelt de warmte zich niet op in de hoeken. Saunabarrels opgewarmd met een hout gestookte saunakachel zijn op een half uur 'sauna klaar', een elektrische saunakachel doet daar iets langer over.

Omwille van talrijke positieve eigenschappen produceert 'Saunabarrel by Modis®' de barrel sauna in Canadese rode ceder (=WRC). WRC is een duurzame houtsoort, bestand tegen alle weer en wind, verspreidt een aangenaam aroma en vraagt geen onderhoud (verven, oliën,... is niet nodig). Na verloop van tijd krijgt de rode ceder een grijze patine en wordt de barrel sauna één met z'n natuurlijke omgeving.

De WRC waarmee wij werken voldoet aan de Belgische kwaliteitsnorm van ceder (quotering  - en dus kwalitiet - verschilt van land tot land) en heeft het FSC-label.

Naast saunabarrels in ceder produceren wij ook barrel sauna's in thermowood. Onze sterkte is dat het hout dat wij laten thermoformeren geen knopen bevat en dus voldoende isolatie biedt. Het voordeel van thermowood is dat de saunabarrel meer waterdicht is dan deze in ceder, het een lange levensduur heeft en het krijgt na verloop van tijd een mooie grijze patine. 

Het thermowood dient net als ceder niet behandeld te worden.

De diameter van 217cm zorgt voor een verrassend ruim gevoel en biedt plaats voor brede banken om comfortabel te kunnen liggen en zitten.

Saunabarrels zijn verkrijgbaar is verschillende lengtes : 210cm, 240cm, 270cm, 300cm, 330cm, 360cm en 420cm. De modellen vanaf 270cm lang kunnen uitgerust worden met een terras, modellen vanaf 360cm lang kunnen uitgerust worden met een kleedruimte. 

Aanpassingen op maat zoals extra ramen op de voor-of achterwand, dakbekking, extra hoge bank, ... kunnen. De zaakvoerder staat zelf in voor de productie van uw saunabarrel.

Waarom een saunabarrel in de tuin ?

Een tuin sauna laat u genieten van het sauna-baden avant la lettre.

De Finnen, de sauna-liefhebbers bij uitstek, bouwen hun sauna's traditioneel midden in de natuur aan de oever van een meer. Na een warme sauna, ademt men direct de frisse lucht in en volgt er een verkwikkende duik in het ijskoude water. Dit is een idyllische voorstelling, na een stomende sauna-beurt kan een buiten douche of kantelemmer voor een aangename verkoeling zorgen.

Ieder bezoek aan een sauna is een vorm van training. Het sauna-ritueel in alle rust doorlopen bezorgt zowel lichaam als geest een 'boost'. Het gebruik van de sauna bevordert de bloedsomloop, verhoogt de weerstand en maakt het lichaam schoon en ontspannen.

Buitensauna's maken het effect van een sauna-beurt nog intenser doordat het opgewarmde lichaam na het sauna-baden onmiddellijk in contact komt met de frisse buitenlucht. Bij een ceder saunabarrel zorgt de geur van de ceder voor een intenser saunabeleving.

De barrelsauna betekent een meerwaarde voor wie een zwembad of zwemvijver in de tuin installeerde. Het gebruik van de saunabarrel warmt uw lichaam op voordat u gaat zwemmen, wat ervoor zorgt dat u meer maanden in het jaar kan genieten van uw zwembad of zwemvijver.

Saunabarrel by Modis® heeft haar privacy- en cookieverklaring aangepast. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu om de diensten van Saunabarrel by Modis® te optimaliseren deze gegevens kunnen altijd worden aangepast of geschrapt wanneer u dit wenst. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je akkoord te gaan met onze  privacy- en cookieverklaring.