Saunabarrel by Modis

Blog

 

Opwarmen en zweten 

 
Het zweten in de barrelsauna is niet te vergelijken met het zweten bij hoogzomertemperaturen. In de sauna draag je geen kledij, dus  
niets schuurt of plakt en dat geeft een gevoel van een vrij ademende huid. Voor het saunabaden neem je een douche, zo worden bacteriën en vervelende geurtjes verwijderd.
Tijdens een saunasessie transpireer je dus wel, maar 'stink' je niet.
 

Afkoelen en ontspannen 

Dompelton in Kambala hout voorzien van een deksel en trap. 
Een groot voordeel van het gebruik van de saunabarrel in de zomer is het afkoelen. Omdat de saunabarrel een buitensauna is, kom je na 
de saunasessie sowieso in de buitenlucht. Het is goed voor je bloedcirculatie om na het saunabad even buiten te wandelen. Op die manier
koel je volledig en mild af. De frisse lucht bevordert tevens de nieuwe toevoer van zuurstof. Heerlijk verfrissend daarna is koud water (buitendouche, kantelemmer, dompelbad,...). De stap om degelijk te leren afkoelen is kleiner is de zomer, want op een warmere dag doet
dit juist goed. Afkoeling na het gebruik van de saunabarrel is belangrijk. Van de werking van de wisselende temperaturen krijg je een dosis nieuwe energie.
Wie 'all the way' wenst te gaan kiest na het afkoelen in de buitenlucht ook nog voor een verfrissende duik in het zwembad of de zwemvijver.
 

Immuunsysteeem versterken 

 
De grote temperatuursverschillen tijdens het saunabaden stimuleren de aanmaak van lichaamseigen afweerstoffen. Daarnaast zorgt de herhaalde verwijding, vernauwing en weer verwijding van de bloedvaatjes in de huid voor een training van het lichaam, waardoor een wekelijkse saunabeurt een bijdrage levert aan het versterken van je immuunsysyteem. Diverse onderzoeken tonen aan dat mensen die regelmatig saunabdaden tot 30% minder verkouden zijn en dat zij minder gevoelig zijn voor temperatuursverschillen. Een ideale bescherming dus als je veel te maken krijgt van airco gekoelde ruimtes.
 

Positieve boost voor je geestelijke gezondheid

Een saunabeurt heeft invloed op de afgifte van verschillende stress-en gelukshormonen. Na het gebruik van de barrelsauna voel je je euforisch : ontspannen, gelukkig maar tegelijkertijd alert. Vooral vlak na de afkoelingsfase kan je een gevoel letterlijk 'los-te-zijn-van-alledaagse-zorgen' ervaren. De wisselde werking van de temperturen op je lichaam geven je een flinke portie nieuwe energie. De zintuigen staat op scherp. Wie 's morgens de saunabarrel gebruikt, start de dag met positieve fibes. Wie 's avonds de saunabarrel gebruikt gaat een ontspannen nacht tegemoet.
 Buitensauna bij vakantiewoning in Drongen

Conclusie : de saunabarrel ook 's zomers gebruiken : a very good idea for your body and soul !

 
 
 
 

Saunabarrel by Modis® heeft haar privacy- en cookieverklaring aangepast. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu om de diensten van Saunabarrel by Modis® te optimaliseren deze gegevens kunnen altijd worden aangepast of geschrapt wanneer u dit wenst. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je akkoord te gaan met onze  privacy- en cookieverklaring.